Història del Grup Anem a Caminar (Els Monjos)

L’any 2001, persones amb la inquietud de descobrir i alhora donar a conèixer l’entorn més immediat del nostre municipi, però també indrets més allunyats, es van posar d’acord per iniciar el Grup Anem a Caminar dels Monjos, amb la clara i bona intenció de què participessin totes les persones que els volguessin acompanyar en la recerca i coneixement de la nostra comarca i d’altres veïnes, cercant punts rellevants del patrimoni arquitectònic i natural.

Es tractava de fer una sortida matinal al mes, sempre en diumenge, en la qual els participants es desplaçaven en cotxes particulars fins a l’inici i final de la caminada, assequible a totes les persones acostumades a caminar per muntanya i d’un nivell mitjà-fàcil.

Aquesta premissa s’ha mantingut ininterrompudament des dels seus inicis i fins a l’actualitat. Els itineraris a seguir pels participants sempre estan guiats i els recorreguts són dissenyats per les persones coordinadores.

Al mes de juny hi ha una excepció, es fa una sortida d’un dia a un lloc concret força més llunyà i de màxim interès natural, en la que el desplaçament es fa amb autocar i cotxes particulars. També és un clàssic del grup la sortida anual del mes de desembre per renovar el pessebre del Puig de l’Àliga, sostre del Parc del Foix.

La informació de les sortides del GAC, amb extensa informació i detalls de la sortida concreta, així com fotografies prèvies i d’altres del mateix dia, ho podem trobar a https://caminades.info/